Intervju med Gestalt og- drømme terapeut Martin

Intervju med Gestalt og- drømme terapeut Martin

Intervju med Gestalt og- drømme terapeut Martin. Les om hans opplevelse av utdanningen og hva han har fått ut av den.

 

  1. Hva var grunnen til at du meldte deg på gestaltutdanning?

Jeg ble anbefalt å ta studie som et verdifullt tillegg til utdanningen som addiktolog . Det ville være bra for min egenutvikling i prosessgruppa.

Jeg hadde venner som også gikk på gestaltutdanningen. De skrøt av hvor bra det var.

Jeg har erfart gestalt gjennom terapeuten min som brukte det som et kraftfullt verktøy. Jeg synes det var spennende å se hvordan han jobbet med hele mitt familiesystem og hvordan han brukte gestalt terapi som behandlingsform. Jeg hadde lyst til å lære mer.

  1. Hvordan opplever du klassen og læreren?

Jeg opplever at det er et trygt rom til å utforske og prøve seg på nye ting som jeg kan være redd for. Det å stole på egne følelser og ta plass. Det er rom for kreativitet og lekenhet, noe jeg har et stort savn på fra barndommen. Læreren opplever jeg som kunnskapsrik og deler av sin erfaring. Det gjør at jeg blir nysgjerrig på å lære mer.

  1. Kan du nevne noen positive opplevelser på skolen?

Jeg opplevde mestringsfølelse ved å øve på medstudenter og fikk tro på at det er noe jeg kan utvikle og praktisere.

Jeg holdt et kort foredrag om livsmanus og fikk gode tilbakemeldinger fra medstudentene.

Jeg har også fått jobbet med egne uavsluttede hendelser som innebærer svik, savn, sinne, skam, redsel og sorg i forhold til nære familiemedlemmer.

  1. Hvordan oppleves undervisningsmetoden?

Jeg opplever det som en fin blanding av teori og praksis. Vi får lov til å prøve oss som terapeuter og dermed lære av de feilene vi gjør under treningen. I begynnelsen tok jeg mye kontroll og ville gjerne hjelpe og styre klienten i en bestemt retning. Jeg lærte etter hvert å stole mer på prosessen og være mer nysgjerrig.

Jeg opplever at gruppas behov blir tatt hensyn til siden alle er på forskjellig sted og kan ha startet på forskjellig tidspunkt.

  1. Hva vil du si til andre som kunne tenke seg å starte på denne utdanningen?

Gestalt er spennende i forhold til teoriene som ligger bak. Det er fokus på «nuet» og «aksept». Jeg har fått utfordret meg selv til å ta plass, stole på magefølelsen og tørre å utforske. Det har blant annet gitt meg bedre selvfølelse. Og til slutt vil jeg si: «Ikke tenk for lenge, bare gjør det.»

Del dette
Share

Sorry, comments are closed for this post.

Meld din interesse

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Tlf (obligatorisk)

Emne

Melding


Postadresse:
Sarabråtveien 2b
0687 Oslo

Copyright © 2015 FUN Norge AS | Design: Heiweb.no
Kontakt: post@addictologen.no